Як зробити вершкове масло в домашніх умовах, яка користь від нього?

26 липня, 2012


Як зробити вершкове масло в домашніх умовах, яка користь від нього? Багато людей впевнені в тому, що вершкове масло шкідливе для здоров’я, оскільки воно містить велику кількість холестерину. Тому стало прийнято заміняти його маргарином. Але шкода вершкового масла занадто перебільшений.

Масло – натуральний молочний продукт, смачний і корисний. Ніякі рослинні жири не замінять його. Готують продукт з вершків, коров’ячого молока протягом багатьох століть і технологія його виготовлення практично не змінюється. Як зробити вершкове масло в домашніх умовах, яка користь від нього для здоров’я, ми розповімо вам на нашому сайті .

Яка користь від вершкового масла?

Сливки, з яких готують цей продукт, багаті корисними речовинами, вітамінами, в тому числі вітаміном А, Д. Також вершки містять білок, вуглеводи, фосфор. Вони незамінні для харчування при хворобах шлунково-кишкового тракту – гастритів, виразкової хвороби шлунка, 12-палої кишки. Основою вершкового масла є молочний жир, який повністю засвоюється організмом людини.

Традиційно, російська кухня не часто використовує вершки в своїх рецептах.
Але кухні інших країн активно застосовує вершки для приготування різних блюд. Наприклад, французи використовують їх для приготування супів, заправок для овочевих салатів, соусів, підлив.

Не дивно, що в цій країні так мало захворювань серцево-судинної системи, інфарктів.

Справа в тому, що вершки містять лецитин, який бореться зі шкідливим холестерином, нормалізуючи його баланс, захищаючи судини від холестеринових бляшок. Тому, вершки, вершкове масло нейтралізують шкода від з’їденого м’яса.

Продукт корисний для шкіри. Він робить її ніжною, повертає пружність, еластичність. Масло також корисно для краси, густоти волосся, воно покращує зір, зміцнює кісткову, м’язову системи.

Холестерин, що знаходиться в ньому, шкідливий тільки у великій кількості. Невеликі надходження холестерину, навіть необхідні організму. Він благотворно впливає на гормональну систему, що дуже важливо для дітей при формуванні статевої системи.

Коли вибираєте продукт на прилавках магазина, не піддавайтеся спокусі купити яскраву імпортну упаковку. Краще уважно прочитайте склад продукту. Натуральний продукт не повинен містити рослинних інгредієнтів, наприклад, кокосового або пальмового масла.

Ще треба знати, що масло виготовлене влітку, поживнішою і смачніше зимового. Так як влітку корови харчуються свіжими травами, а взимку сіном.

Як приготувати вдома вершкове масло?

У домашніх умовах можна зробити смачне, корисне, натуральної вершкове масло. Його роблять з натуральних густих сільських вершків, які можна купити на ринку або на фермерському подвір’ї. Тільки не використовуйте вершки з супермаркету, толку не буде.

Купуйте у фермера трилітрову банку свіжого молока. Поставте на холод. Коли молоко відстоїться, на його поверхні з’являються вершки. Іноді вони займають до чверті обсягу банки. Ось з них ми і будемо готувати даний масло, багате корисними речовинами і легко засвоюється організмом.

Для приготування вам знадобиться: Свіже сільське молоко, металева ложка з дірочками, міксер.

Як готувати:

Залиште банку з молоком в холодильнику на всю ніч. Вранці акуратно зніміть шар вершків, використовуючи широку ложку з дірочками. Чим жирніше молоко, тим більше буде вершків.

Залийте зняті вершки в чашку міксера, залиште постояти хвилин 15-20. За цей час вони знайдуть кімнатну температуру і будуть краще збивати.

Тепер починаємо збивати вершки. Спочатку включіть міксер на повільній швидкості. Коли обсяг вершків збільшиться, вони стануть гладкими, увімкніть міксер на високу швидкість.

При збиванні, ви помітите, що утворюється біла рідина і пластівці. Це пахта, яку потрібно зливати окремо і потім використовувати для випічки.

Продовжуйте збивати густу масу, поки не виявите, що вийшов білий великий клубок масла. Відіжміть масло руками. Якщо знову утворилося невелике кількість сколотин, злийте її. А масло покладіть в маслянку і поставте в холодильник. Все, смачне, корисне масло для ранкових бутербродів готово.

Можна при приготуванні додати сіль, тоді отриманий продукт буде підсоленим, можна насипати какао порошок і цукрову пудру, тоді вийде улюблене дітьми шоколадне масло.

Як довше зберегти масло свіжим?

Якщо холодильника поруч немає або він просто зламався, його можна зберегти таким чином: Щільно загорніть його в харчову поліетиленову плівку або чисту х / б ганчірочку, просочену слабким розчином оцту. Переверніть глибоку тарілку, миску або каструльку, помістіть під неї загорнуте масло, поруч покладіть пару шматочків цукру рафінаду.

Щоб його зберегти на тривалий термін, потрібно посолити. Приготуйте двовідсотковий розчин солі, покладіть шматок масла в емальований посуд, залийте солоним розчином, щоб він повністю покривав його.

Тепер ми з вами знаємо, як приготувати вершкове масло, користь яка від нього. Спробуйте приготувати смачний, натуральний продукт будинку, скориставшись наведеними вище рецептом. Будьте здорові!

Світлана,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті