засолювання на зиму: рецепти засолювання на зиму

26 липня, 2012


засолювання на зиму: рецепти засолювання на зиму Сіль завжди вважалася чудовим консервантом, тому що вона згубно діє на різні бактерії і непогано впливає на смакові якості продукту. Тому, ще з давніх часів, її використовували для всіляких консервацій. На сьогоднішній день кожна господиня намагається заздалегідь запастися літніми заготовками, щоб взимку здивувати своїх домочадців несподіваними сюрпризами. І до того ж, яка жінка не скористається можливістю блиснути перед подружками загадковими стравами з консервацій.

На нашому сайті , ми пропонуємо вам цікаві незвичайні засолювання на зиму, рецепти засолювання на зиму про запас солінь. Якщо ви скористаєтеся ними, можливо, вони допоможуть вам відчути себе королевою перед своїми гостями, сидячи за святковим бенкетом на чолі столу!

Маринований часник з терном

Продукти:

часник – 0,5 кг.
терен – 0,5 кг.
лавровий лист – 6 шт.
перець – 6 горошин.
сіль – 2 ч. л.
винний оцет – 1,5 ст.
кріп – 2 стеблинки.

Часник розділити на часточки, промити. На дно банки укласти спеції, зверху, упереміж, часник з терном. Посуд прикрийте кришкою і перекладіть в холодне місце. Через два тижні, маринад можна подавати до столу.

Маринований лук з терном

Необхідно:

ріпчаста цибуля – 0,5 кг.
терен – 0,5 кг.
лавровий лист – 5 шт.
перець – 5 горошин.
сіль – 2 ч. л.
винний оцет – 1,5 ст.
кріп – 2 стеблинки.

При покупці цибулі, вибирайте сорт з дрібними цибулинами. Очистіть його від лушпиння, промийте. У банку закиньте перець, лавр, сіль і кріп. Потім чергуючи шарами, укладіть лук і терен. Банку закрити кришкою. Температура приміщення, де зберігається маринад, повинна бути 10-15 гр. С. Через 15 днів готове. При подачі, прикрасьте лавровими листами і нирками гвоздики.

Маринований портулак

Склад:

портулак – 300 гр.
лавровий лист – 3 шт.
перець – 6 горошин
часник – 3 часточки
сіль – 1 ч. л.
оцтова есенція (2%)
Портулак необхідно збирати поки він молодий і стебла його гнучкі. Траву промийте в проточній воді, потім розріжте на частини по 7-8 см завдовжки. Після нарізки опустите його, за допомогою друшляка, в киплячу воду на 5 хвилин. Вийнявши, відкладіть, щоб вода стекла.

Візьміть півлітрову банку, закладіть на дно всі компоненти, при цьому часник необхідно нашаткувати. Закладають портулак, і заповнюють оцтовою есенцією до самого верху. Витримавши пару тижнів, можна спробувати, якщо готово – застосовуйте в їжу. Приголомшлива приправа до страв з м’яса!

Маринований виноград

Підготуємо:

виноград – 1 кг.
води – 600 гр.
цукор – 170 гр.
оцет (6%) – 250 гр.
кориця – 1/3 частина ч. л.
перець духмяний – 1 / 3 частина ч. л.
гвоздика – 4 шт.
бадьян – 4 шт. (Або 1/3 частина ч. л.)

Розсіл готують за день раніше.
У каструлю засипати цукор, сіль, воду і прокип’ятити протягом 15 хвилин. В кінці кипіння додати прянощі і оцет. Протримати на вогні ще 15-20 хвилин, зберігаючи t 90-95 гр. С. Слідкуйте, щоб вода не вирувало при кипінні, т.к. улетучатся аромат спецій і оцтова кислота. На другий день повторіть нагрів при t 90-95 гр. С. охолодити, процідити.

Виноград необхідно перебрати очистивши від зіпсованих і недостиглих ягід. Промити в холодній воді, потім обсушити й скласти в скляний посуд для консервації. Залити підготовленим розсолом і міцно закривши кришкою поставити на 5-6 днів у холодне приміщення. Дуже красиво виглядає на тарілці, якщо зверху посипати гранатовими зернами.


Солоні патисони

Нам знадобитися:

патисони – 1 кг.
кріп – 1 пучок
селера – 3 гілочки
хрін – 3 листа
часник – 3 зубчики
червоний перець (гіркий) – 1 шт.


Для розсолу: літр води, 50 гр. солі.

Купуйте зеленуваті патисони з білим або жовтуватим відтінками і діаметром 7-8 см. Прокип’ятіть розсіл заздалегідь, тому що він нам знадобитися охолоджені. Овочі ретельно промийте, відріжте у них плодоніжки. В простерилізовані банки покладіть перець, часник і третина зелені. Поверх, щільно укладайте патисони, заповнюючи порожнечі між ними частиною залишилася зеленню та спеціями. Залийте розсолом, і забудьте про них на 4-5 годин, дайте їм настоятися. Потім злив рідина – прокип’ятіть її, і, остудивши, знову залийте банки. Поверх покладіть залишки зелені і спецій. Закрийте, і зберігайте в холодильнику або в погребі. Подаючи на стіл, не забудьте прикрасити рубаною зеленню і колечками лука.



Солоні лимони

Інгредієнти:

лимон – 10 шт.
вода – 6 ст.
сіль – 1,5 ст.

Приготуйте концентрований розсіл , з розрахунку плаваючого курячого яйця. Якщо воно тоне – додайте ще солі. У банки, після їх стерилізації, укладіть ретельно промиті лимони. Залийте гарячим маринадом і через 10 хвилин закрутіть. Тонко нарізані часточки, є незамінним прикрасою до рибних страв, особливо смаженої.



Засолка зелені

Простерілізуйте дрібні банки – 0,5 л, 0,250 л., і залиште, щоб вони висохли. Будь-яку, свіжу зелень (базилік, петрушка, селера, кріп) гарненько промийте. Просушіть і дрібно наріжте. У вільній посуді ретельно перемішайте з крупною сіллю (20 гр. На 100 гр. Зелені), і потім швидко заповніть заготовлені банки до самих країв, щільно утрамбовувавши їх. Верх посипте сіллю і закрийте або закрутіть кришкою. При дотриманні правил, зелень пустить сік. Зберігайте на холоді при t 0 гр. С. Не соліть блюдо, якщо додаєте в нього вашу зелень, і засинайте її в кінці варіння. Цим способом, засолити зелень можна і окремо і різними зборами.

Використовуючи мої рецепти на зиму для своїх заготовок, сміливо включайте в них спеції та прянощі, вони надають смак і аромат. Щоб консервація не вибухала і не скисало, ретельно стерилізують банки, і кришки. Удачи вам в починаннях!

Bakinka,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті