Засолювання огірків без оцту на зиму

26 липня, 2012


Засолювання огірків без оцту на зиму У серпні настає пора консервування огірків. Втім, триває вона і весь вересень. Народом винайдено маса рецептів цієї гаряче улюбленої закуски під горілочку. Зустрічаються досить екзотичні рецепти – чого тільки не придумають наші люди. Але це й зрозуміло, адже їм кмітливості та мудрості – не займати! Проте, не дивлячись на всю екзотичність, вони цілком доступні для застосування.

Нині в моді готувати на зиму засолені консервовані огірки без оцту. Питаєте, як солити огірки без оцту на зиму? Та дуже просто, запропоную вам кілька нетрадиційних рецептів.


Огірки зі смородиною

Для приготування одного трилітрового балона візьміть по 40 грам лука ріпчастої і сушеного кропу з насінням, 4 зубки часнику посівного, невеликий шматочок корінця хрону, 2 лаврушки, кілька горошків чорного перцю і 0,5 кіло смородини червоної. Різаний лук, зелень, хрін і смородину укладете на дно банки. Далі складіть огірки й залийте киплячим розсолом, звареним з розрахунку 60 грам кухонної солі на 1 кожен літр води. Простерилизуйте банки і закрийте прокип’яченими кришками.


Огірки в томатному соку

Візьміть 3 кіло огірків, 2 літра соку томатів, 70 г кропу, 100 г солі, 4 зубки часнику, по 50 грам листя хрону і солодкого перцю, 3 лаврушки, шматочок червоного гострого перцю. На дно киньте зелень і спеції, а зверху складіть огірки. Залийте все це гарячим підсоленим томатним соком, закрийте прокип’яченими кришками і стерилізують.


«Лимонні» огірки

З розрахунку на трилітрову банку підготуйте по 30 грам цибулі ріпчастої і кропу з насінням, 3 зубки часнику , невеликий шматочок кореня хрону, 2 лаврушки і кілька горошин перцю чорного. Наріжте цибулю, і разом із зеленню та спеціями киньте на дно банки, зверху покладіть огірки. Все це залийте гарячим розсолом, який приготуйте з розрахунку на кожен літр води – 20 г цукру-піску, 60 г солі і сік половинки лимона. Банку простерилизуйте.


Огірки з горілкою

Це засолювальний рецепт огірків без оцту і перцю. Візьміть невеликі огірочки, листя вишні і смородини, корінь хрону, парасольки кропу. Огірки обдайте окропом, а потім опустіть на пару секунд в крижану воду. Це змусить їх хрустіти. Листя, хрін і кріп киньте на дно банки, а потім покладіть огірки. Приготуйте розсіл з розрахунку на кожен літр води – 60 грам солі і 50 мл якісної горілки міцністю 40 °. Для консервування можна взяти найпростішу горілку, вишукування тут ні до чого! Залийте розсіл і простерилизуйте банки. Через кілька днів можна пробувати. Ну, що встигли засолити огірки без оцту на зиму?

Олександр,



Залиште, будь ласка, свій коментар нижче! Нам важливо знати Вашу думку!



Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Статті