Чи є у росіян вроджена стійкість до алкоголю

30 листопада, 2012


  • Вислів № 1
  • Вислів № 2
  • Вислів № 3
  • Вислів № 4
  • Вислів № 5
  • Вислів № 6

    Чи є у росіян вроджена стійкість до алкоголю Вислів № 1: «У росіян особливий набір генів і багатовікова тренування, що дозволяє їм пити більше , ніж іншим народам і з меншими наслідками для здоров’я ».

    - «Тренування» тут великої ролі не грає, а ось набір генів, які кодують ферменти, що окислюють алкоголь, у нас і, скажімо, європейців дійсно розрізняється. Тому реакція у росіянина і європейця на спиртне різна. Якщо німець від склянки горілки сп’яніє моментально, то російська попросить добавки. Ще важче представникам монголоїдної раси, у яких різко знижена активність Другий фермент в ланцюзі окислення алкоголю.

    Але це зовсім не означає, що алкоголь робить на наше здоров’я менший вплив. Його швидке окислення в організмах наших співгромадян веде до такого ж швидкого накопичення продукту переробки алкоголю – ацетальдегіду в печінці. А токсичність цієї сполуки в тисячу разів вище, ніж чистого алкоголю.

    Вислів № 2: «Горілка найбезпечніший для здоров’я напій, тому що вона чистіша всяких коньяків і« віскаря ».

    - Для здоров’я безпечніше і корисніше не пити взагалі або, вже якщо пити, то натуральні виноградні вина. А всі розмови про те, що чим чистіша алкоголь, тим для організму краще – це міф.

    Дослідження показують, що міцні напої, виготовлені на основі спирту-ректифікату (більш чистого з точки зору хімії) швидше викликають у людини алкоголізм, і при лікуванні розлучатися з горілкою куди важче, ніж, наприклад, з коньяком.

    А ось спиртне, отримане шляхом звичайної дистиляції – віскі, коньяк, всі види бренді, граппа, чача – містить в собі залишкові природні микропримеси, які володіють потужними корисними властивостями і захищають організм від токсичного впливу чистого алкоголю, в тому числі і на серцево-судинну систему.

    Вислів № 3: «Алкоголь корисний, і ми не п’ємо, а лікуємося»

    - Так, 30-50 мл алкоголю чудово знімають стрес, володіють певним захисним ефектом щодо захворювань серця і судин, а так само радіаційної хвороби. Але на цьому список позитивних якостей алкоголю закінчується. Якщо врахувати, що малими дозами у нас ніхто не обмежується, то раджу завжди пам’ятати про алкогольну залежність, руйнуванні серця, печінки, психіки і т. д. і т. п.

    Вислів № 4: «Є три стадії сп’яніння: лев, мавпа і свиня»

    - Наркологи розрізняють не три, а чотири стадії. Перша – придушення тривожності. Друга – збуджуюча, коли людину тягне спілкуватися, сміятися, веселитися або співати. Третя стадія – гнітюча: порушується координація рухів, настає млявість і сонливість. І четверта – це наступ алкогольного наркозу. Найшвидше ці чотири стадії проходять ті, хто п’є міцні спиртні напої і ті, хто закушує мало або не закушує зовсім.

    Вислів № 5: «Алкоголь треба закушувати, а не запивати»

    - Треба обов’язково і закушувати, і запивати, оскільки їжа сповільнить процес всмоктування алкоголю із шлунка в кров, рідина допоможе вашій печінці переробити надійшла вино-горілчану продукцію, а ниркам – швидше вивести токсини з організму. Тільки запивати спиртне потрібно не газованою водою, а соками або простою водою.

    Вислів № 6: «Кращий спосіб похмелитися – 50 грам з ранку»

    - Це спосіб відстрочити більш важке похмілля, або піти, що називається, «на друге коло», тобто в запій. Опохмеленіе – прямий шлях до алкоголізму, головний момент, який формує патологічну залежність від спиртного, безвідносно до того справжній ви алкоголік або потенційний.

    Похміллям потрібно перехворіти, найкраще лежачи або уві сні. Якщо це неможливо, то на допомогу прийдуть: капустяний або огірковий розсіл, фруктові соки (особливо яблучний), розчинний аспірин. Від проблем з кишечником допоможуть активоване вугілля, поліфепам, літр молока або кефіру (можна більше).

    Не можна приймати сечогінні препарати, оскільки алкоголь сам по собі зневоднює організм і сухість у роті це доводить. Наостанок приведу хороший рецепт боротьби з похміллям, який відкрили самі алкоголіки: півлітра чаю середньої міцності, в нього додаєте 4-5 столових ложок меду і сік одного лимона. Допомагає.

    За матеріалами статті Андрія Бєлякова та Юлії Алєксєєвої «Чи є у росіян вроджена стійкість до алкоголю».


  • Оставить комментарий

    Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Здоров'я