Гарячий чай небезпечний для життя

30 листопада, 2012




Гарячий чай небезпечний для життя Щорічно карцинома стравоходу (одна з поширених форм раку) вбиває близько півмільйона людей у всьому світі. Причиною цього захворювання в Європі та Америці є куріння і алкоголь, причому серед чоловіків відсоток захворюваності вищий, ніж серед жінок.

Хоча на Сході (зокрема в Ірані) ці шкідливі звички поширені в набагато меншому ступені, статистика говорить про те, що тут найвищі показники по захворюваності на рак стравоходу. Вчені вважають, що цей небезпечна недуга виникає через надмірне захоплення палючим чаєм.

Висновок підкріплений науковим дослідженням, в ході якого були вивчені «чайні пристрасті» жителів Ірану, а результати були опубліковані в British Medical Journal.

В експерименті під керівництвом професора Тегеранського Університету Reza Malekzadeh (Реза Малекзаде) брали участь дві групи: 300 чоловік з діагнозом – «рак стравоходу» та близько 600 здорових людей. Практично кожен учасник щодня випивав більше літра чорного чаю.
У результаті з’ясувалося, що вживання гарячого чаю (65-69 градусів) в 2 рази підвищує ризик утворення раку стравоходу, а дуже гарячий чай (вище 70 градусів) прискорює прояв хвороби у вісім разів. Вчені також дійшли висновку, що якщо заварювати чай всього 2 хвилини – можна в 5 разів збільшити ризик онкологічного захворювання! Тому процес заварювання необхідно витримувати протягом 4-х хвилин або трохи більше.

У результаті автори дослідження прийшли до висновку, що провокувати страшне захворювання може «тепловий опік», травмуючий епітелій стравоходу. Однак закономірності між кількістю випитого чаю і ризиком пухлини виявлено не було.

Вчені вважають, що шанувальникам чаю не варто відмовлятися від улюбленого напою – просто його потрібно остудити до теплої і приємно-зігрівальної температури!

Новина підготовлена за матеріалами www.medicalnewstoday.com


Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Здоров'я