Рецепти пасок до Великодня 2012

30 листопада, 2012


  • Паска традиційний
  • Опара для традиційного паски
  • Тісто для традиційного паски
  • Паска сирний
  • Опара для сирного паски
  • Тісто для сирного паски
  • Глазур для паски




  • Пропонуємо вам 2 рецепту пасок, які порадують вас і ваших близьких.



    Паска традиційний

    Щоб приготувати традиційний паску за основним рецептом, вам буде потрібно зробити опару.



    Опара для традиційного паски

    2/3 склянки молока, 1 ч.л. цукру, 35 г свіжих пресованих дріжджів, 1/3 склянки борошна.
    У теплому молоці розчинити цукор і дріжджі, підмішати борошно. Поставити в тепле місце до утворення пишної піни.



    Тісто для традиційного паски

    Рецепти пасок до Великодня 2012 4 жовтки, 2 +1 / 3 склянки борошна, ? склянки цукру, 1/3 ч.л. солі, 3 ст.л. рослинного або розтопленого вершкового масла, ? склянки родзинок або дрібно порізаної кураги, 4 ст. ложки подрібнених горіхів, ванілін.

    Яєчні жовтки розтерти з цукром, сіллю і ваніліном до білого. Влити масло і збити до однорідної рідкуватий маси. У масляно-яєчну суміш покласти опару. Добре розмішати; повинно вийти досить рідке тісто, по консистенції схоже на тісто для млинців. Всипати 1,5 склянки просіяного борошна, перемішати. Тісто має бути м’яким, липким і добре розмішують ложкою.

    Всипати ще 0,5 склянки борошна і (при необхідності досипати ще трохи борошна) замісити м’яке не липке тісто.

    Тісто викласти на стіл, посипаний борошном, і місити не менше 10 хвилин.

    Сформувати кулю і накрити його зверху плівкою.

    Поставити в тепле місце до збільшення як мінімум в 2 рази.

    У тісто покласти просушені родзинки та цукати.

    Тісто вимісити і викласти у форму, заповнивши її на 1/3 або 1/2 висоти: чим менше тіста у формі, тим пишніше буде паска. Форму заздалегідь змастити маслом і обсипати борошном або меленими сухарями. На дно форми бажано покласти кружок паперу для випічки.
    Форму з тістом поставити в тепле місце, знову накривши зверху плівкою.

    Коли тісто займе всю форму, поставити в розігріту до 180 ° С духовку.

    Випікати до готовності. Якщо верх почне дуже швидко зарум’янюватися, затягнути фольгою.

    Через 15-20 хвилин після початку випікання (в залежності від розміру форми) температуру можна збавити до 160 ° С.

    Готову паску обсипати цукровою пудрою або облити цукровою глазур’ю (рецепт глазурі нижче).



    Паска сирний

    Сирний паску по текстурі більше схожий на кекс, але відмінність такого паски від кексу в тому, що він все ж не черствіє набагато довше кексу, а через дріжджів паска трохи більш щільний.



    Опара для сирного паски

    1/4 склянки молока, 1 ст.л. з гіркою борошна, 1 ч.л. цукру, 20-25 г свіжих дріжджів.

    У тепле молоко вмішати цукор, муку і дріжджі. Поставити опару в тепле місце до збільшення в 3-4 рази.



    Тісто для сирного паски

    Рецепти пасок до Великодня 2012 250 г сиру, 50 г вершкового масла, 2/3 склянки цукру, 2/3 ч.л. солі, 2 яйця, 1 жовток, 2 склянки борошна, 2/3 склянки родзинок, ванілін.

    В одного яйця відокремити білок від жовтка, білок прибрати в холодильник. Збити 2 яйця і залишився жовток з цукром.

    Сир розтерти. Влити розтоплене вершкове масло і збиті яйця; всипати сіль і ванілін. Влити опару. Все розмішати.

    Всипати борошно, перемішати. Покласти промитий і обсушену родзинки і знову перемішати так, щоб родзинки розподілився рівномірно. (При бажанні родзинки попередньо можна замочити на 1-2 години в коньяку.) Має вийти липке тісто, яке ще можна заважати ложкою.

    На дно форм для пасок покласти кружечки паперу. Покласти тісто не більше ніж на 1/2 висоти. Верх розрівняти.

    Поставити форми з пасками в ємність з гарячою водою. Коли вода буде остигати, міняти її на гарячу. Дочекатися, коли тісто підніметься вдвічі.
    Духовку розігріти до 200 ° C. Обережно перенести форми з пасками в духовку і залишити на 10 хвилин. Духовку трошки привідкрити і накрити форми листами фольги. Температуру зменшити до 180 ° C і випікати паски 40-50 хвилин.

    Готовність паски визначається за допомогою сухої сірники.



    Глазур для паски

    Склад: 1 білок, 1/3 склянки цукрової пудри, 1 ч ложка лимонного соку.

    Глазур для паски робиться незадовго до закінчення випічки: збити відкладений білок з цукровою пудрою. При бажанні можна додати лимонний сік. Піна повинна вийти біла і текуча.

    Готові паски відразу ж облити глазур’ю. Наносити глазур потрібно в 2-3 прийоми з проміжком в 5 хвилин, щоб шар глазурі на куличе встигав застигнути.


    Оставить комментарий

    Вы должны войти чтобы оставить комментарий.

В категории : Життя